Група британски депутати, подкрепящи Европейския съюз, за пореден път не

...
 Група британски депутати, подкрепящи Европейския съюз, за пореден път не
Коментари Харесай

Британски депутати отново не успяха да блокират Brexit без сделка

 Група английски депутати, подкрепящи Европейския съюз, за следващ път не съумяха да предотвратят опцията Англия да напусне блока без договорка, откакто ръководителят на Народното събрание не позволи предлагането им да бъде подложено на гласоподаване, оповестява Ройтерс.
И двамата претенденти за заместител на Тереза Мей на премиерския пост обявиха, че ще изберат Brexit без договорка, в случай че се постанова. Борис Джонсън даде обещание Англия да напусне Европейски Съюз със или без договорка на 31 октомври, в случай че завоюва конкуренцията за поста, а съперникът му Джереми Хънт съобщи, че в случай че е безусловно належащо, ще избере Brexit без договорка.Бившият основен прокурор Доминик Грийв от Консервативната партия и някогашният министър на външните работи от Лейбъристката партия Маргарет Бекет предложиха корекция във финансов законопроект, която предвиждаше орязване на част от средствата за държавното управление, в случай че наследникът на Мей избере Brexit без договорка срещу волята на Народното събрание.

 

Ако беше определено, предлагането трябваше да бъде гласувано от депутатите във вторник, само че при започване на дебатите през днешния ден опозиционната Лейбъристка партия заяви в Twitter, че ръководителят Джон Бъркоу не е присъединил в дневния ред нито една от препоръчаните ремонти.

Поправката целеше да се забрани отпущането на средства на някои държавни организации, в случай че Народното събрание не ратифицира договорка или съглашение за отдръпване с Европейски Съюз или в случай че депутатите не са се съгласили Англия да напусне съюза без договорка.

Това беше следващият опит на депутатите да предотвратят овакантяване на страната без съглашение. Миналия месец Народното събрание осуети опит на Лейбъристката партия да изземе контрола върху дневния му ред от държавното управление, с цел да прокара законопроект, целящ блокиране на Brexit без договорка.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР